Екзотичният плод папая, дава наслада на небцето и вкусовите рецептори, но и има много ползи за здравето, най-вече за женското. 

Жените винаги се стремят към перфектна визия – да са слаби и красиви. Плодовете и зеленчуците са много полезни за здравето и са задължителни, когато спазваме здравословен режим на хранене. Грейпфрут, банан, ябълка, киви се консумират много от любителите на здравословния начин на живот. Но може би не знаете, че зелената папая е чудесно средство за отслабване. Тя сдържа изобилие от ензима папаин, химотрипсин, каротин и много аминокиселини. Папаята има ниско съдържание на калории и за да се постигне желан ефект с отслабване е препоръчителна консумацията на зелена папая. Ензимите в зеления плод насърчават обмяната на веществата и спомагат за освобождаването от излишната мастна тъкан.

папая отслабване

Красивият и стегнат бюст е мечта на всяка жена. Още от древен Китай, зелената папая е смятана за плод, който увеличава женския бюст. Богатото съдържание на витамин А, стимулира яйчниковата секреция на естроген, които изпълва гърдите.

дърво папая

Красивата кожа е здравата, сияйна и овлажнена кожа. Папаята съдържа 48 пъти повече витамин С от ябълката, а ензимите помагат за доброто храносмилане и изхвърлянето на вредните токсини и обновяването на кожата. Друга полезно свойство на ензимите е, че разтварят натрупания себум в порите и насърчават кожния метаболизъм.