Мисия

Мисията на Code Health TV е да образова здравно хората, да покаже, че превенцията е формулата да бъдем здрави и да съхраним себе си. Затова мотото ни е: “Здравето е въпрос на знание!”

Ценности

Code Health TV приема за своя ценност определението на Световната здравна организация /СЗО/ за здравето: “Състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болест или недъг. Поддържането и повишаването му се постига чрез различна комбинация от физическо, умствено и социално благосъстояние и благоденствие.” 
Социалната ангажираност и отговорност на Code Health TV, показваме с отношение към нашите партньори и лична подкрепа към спортни, благотворителни и социални събития и каузи в подкрепа на обществото. Станахме част от Be Active, Слънчевите спортисти на България – Българските атлети със синдром на Даун, Run2gether, Дентални награди – „Smile of the year”, Конференция на Асоциацията на хирурзите на гърда, Code Health Golf Cup.

За телевизията

CODE HEALTH TV е единствената здравна телевизия в България с фокус върху здравословния начин на живот, който включва превенция и профилактика, спорт, балансирано хранене, медитация, йога и психично здраве. Времето показа, че  именно информацията и превенцията са най-важното, за да не стига до болестно състояние, а да имаме по-дълъг и качествен живот.
На 12-то издание на конкурса “Най-зелени компании в България”, единствената здравна медия в България, Code Health TV, бе отличена в категория “Зелена медия”. Престижното отличие допринесе при подготовката на новия, трети сезон за медията –  програмната схема  залага на новизаглавия, които са насочени към още по-задълбочено отразяване на проблемите свързани със здравето, опазването на околната среда и развитието на зелените политики! Повече за съдържанието в програмата през текущия сезон може да видите ТУК.

Удостоверение от СЕМ за линейни услуги на CodeHealth