ЕвроДерма е финалист за Балканските медицински награди

В клиника ЕвроДерма, която е основана преди 10 г., е създадена първата в България, Централна и Източна Европа клиника за лечение на Витилиго „Vitiligo Clinic” (съвместно с универ­ситета „Маркони“ в Рим), което е значимо международно признание за професионализма на българските лекари, сочи журито на осмото издание на Балканските медицински награди .

Клиниката е финалист за златните статуетки на BALKAN MEDICAL AWARDS 2023, които ще бъдат връчени на 5 май 2023  г. от 19  ч. в ОТО Event Room в Пловдив. 

Организатор на събитието е Global Leaders – платформата за доказани професионалисти в Балканския регион.

В клиниката е създаден и Център за ле­чение на хемангиоми в детска въз­раст (съвместно с фондация „Пиер Фабр“).

зала ЕвроДерма


ЕвроДерма организира за първи път в страната, съвместно с френската фондация Атопичен дерматит- Училище за пациенти и родители на деца с Атопичен дерматит. Клиниката е избрана за провеждането на клинични проучвания съвместно със световно признатия Проф. Йоахим Флур.

Клиника ЕвроДерма е основана през 2013 г. и е резултат на общото желание и ентусиазъм на трима от водещите дерматолози в България – д-р Хитова, доц. Казанджиева и проф. Цанков. 
Клиниката работи в направления дерматология, венерология, естетична медицина, лазерна система и клинични проучвания.

клиника ЕвроДермаПроф. д-р Николай Цанков е изтъкнат български лекар – дерматолог, чийто принос за медицината не се изчерпва единствено с излекуваните пациенти, но се обогатява от научната му дейност

Бил е председател и зам.-председател на над 35 научни сесии на международни конгреси.
Почетен член е на 15 научни медицински дружества от целия свят. Един от 65-те избрани лекари от целия свят и първият лекар от България, включен в “Caring Physicians of the world” (2005 г) на Световната медицинска Асоциация.