Следващият път, когато ви се приядат пресни плодове, задължително добавете и грозде. То не само е вкусно, но и помага да живеете по-дълго, твърдят резултатите на ново проучване.

В проучването, публикувано наскоро от списание Foods, се твърди, че  когато  гроздето се добави към ежедневна диета, която включва голямо количество храни с високо съдържание на мазнини, това понижава риска свързан с омазняването на черения дроб, повишава нивата на антиоксидантните и увеличена продължителност на живота.

Въпреки че субектите на изследването са били мишки, а не хора, д-р Джон Пецуто, който е част от екипа от Университета на Западна Нова Англия, който е провел изследването, е изчислил, че човек вероятно може да се радва на живот, който може да бъде с четири или пет години по-дълъг ако хапва грозде редовно.

„Това, което ме кара да се вълнувам тази тема, е, че ще има повече изследвания върху антиоксидантите и тяхната роля в управлението и превенцията на заболявания като цяло. Това ще е и основна причина хората да се фокусират върху разнообразното хранене. “, казва Лаура Макдермот – диетолог.
Тя добавя : „Гроздето е здравословно, защото съдържа фитонутриенти, които също имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, като помагат да поддържате клетките и ДНК здрави и на свой ред ви помагат да сте здрави!”

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *