Връчват златните статуетки на 5 май в Пловдив

Хирургът със златни ръце – проф. д-р Генчо Начев, ще получи златна статуетка за цялостен принос в медицината от осмото издание на Балканските Медицински Награди. 

Златните статуетки за BALKAN MEDICAL AWARDS 2023 ще бъдат връчени на 5 май 2023  г. от 19  ч. в ОТО Event Room в хотел Санкт Петербург – Пловдив. 

Организатор на събитието е Global Leaders – платформата за доказани професионалисти в Балканския регион.

Заради изключителни заслуги в науката и развитието на кардиохирургията в България проф. Начев е носител на орден “Стара планина първа степен”. Носител е на престижната международна награда „Лекар на Югоизточна Европа“ от Втория международен конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум.

Основен член е на Европейското кардиохирургично дружество (FETCS), член основател и член на УС на Danubien Forum по сърдечна хирургия, член на УС на Euro – Asian Bridge, национален делегат в International Society of Cardiovascular Surgery.
През 2006 г. оглавява болница „Св. Екатерина“, създадена от неговия учител проф. Александър Чирков. Като директор проф. Начев не се разделя с хирургията и спасява десетки животи. Извършил е над 20 хиляди операции. Случвало му се е да влиза в операционната на рождения си ден, дори навръх Нова година.

Сърдечните трансплантации, които е извършвал, продължават с часове, по 10-12, дори и повече. Според доктора по наследство обаче издръжливостта е въпрос на тренинг и концентрация.

Една от личните каузи на проф. Генчо Начев е здравната каса да покрива изкуствените сърца, които спасяват живота на пациенти, чакащи трансплантация. 

Специализирал е в САЩ, Германия, Англия.

Снимки Личен Архив