Забраняват разкриването на болници у нас до утвърждаване на новата Здравна карта. Това заяви министър-председателят Николай Денков в началото на днешното заседание на кабинета. Той припомни, че последната Национална здравна карта е изготвена преди 6 години.

„При сегашната ситуация, в която няма ограничения за разкриване на нови болници, в някои региони и области се оказваме с ненужно много болнични легла на фона на липсващ персонал, а в други области хората имат силно ограничен достъп до болнични грижи. Със законопроекта, който се одобрява днес и ще бъде предложен на Народното събрание, ще бъде дадена възможност на НЗОК да планира максимално ефективно ресурсите си, спрямо реалните нужди на хората“, поясни премиерът акад. Николай Денков.

Министър – председателят беше категоричвн, че в оставащите дни ще бъдат мобилизарани всички усилия на правителството, за да бъдат придвижени най-важните решения в полза на хората и на бизнеса.

„Здравеопазването е от ключовите области, които не трябва да падат жертва на политическата нестабилност“, заяви още акад. Денков.