Жасминът е не просто уханно цвете. Той е билка с невероятни свойства, която подобрява цялостно здравето. Жасминовият чай съдържа вещества, които имат редица предимства, заради които заслужава специално внимание. Чаят от жасмин е зелен чай, а това прави изборът двойно по-добър и здравословен.

Чаят от жасмин съдържа антиоксиданти и широк спектър от минерали, сред които изключително важните цинк, желязо, мед и калий.


Кои са основните здравословни ползи от чая от жасмин?

Сърдечносъдово здраве
Полифенолите в чая от жасмин са вид антиоксиданти, които се отразяват изключително благоприятно на сърдечносъдовата система, като намаляват възпалението в съдовете, понижават кръвното налягане, предпазват от заболявания на сърдечния мускул, понижават холестерола.

Ускорява метаболизма
Зеленият чай има свойството да дава тласък на метаболизма, като това подпомага не само отслабването, но и освобождаването от токсините в тялото.

Антиоксиданти
Завидното количество антиоксиданти в чая от жасмин играе важна роля в потискане на възпалението в тялото. Флавоноидите в този чай се борят с вредното влияние на свободните радикали, причиняващи възпаления в тъканите, преждевременно стареене, водещи до злокачествени процеси и изменения в клетките.

Освежава кожата
Антиоксидантите и минералите в жасминовия чай имат благоприятен ефект върху кожата. Те я подхранват, намаляват възпаленията в нея и стимулират обновяването на клетките. Можете да се възползвате от чая от жасмин и за външно приложение върху кожата. Използвайте го вместо тоник за изплакване на лицето и шията.

Може да помогне в отслабването
Чаят от жасмин е зелен чай, а той има свойството да стимулира метаболизма. Ако пиете чай от жасмин по-често, ще допринесете за по-бързото разграждане на мастната тъкан, от която искате да се отървете.

Облекчава акне
Отново заради противовъзпалителните свойства на антиоксидантите и наличието на цинк в чая от жасмин, той е прекрасно средство за облекчаване на възпалението при акне. Цинкът е много важен за състоянието на кожата. Антиоксидантите се борят с възпалителните процеси в кожните клетки, като намаляват гнойните пробиви.

Детокс
Зеленият чай от жасмин има детоксикиращ ефект. Той спомага за изхвърлянето на токсините от черния дроб, бъбреците, кожата.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *