На официалното откриване ще присъстват министърът на младежта и спорта Радостин Василев и посланикът на Република Сърбия в България Желко Йович

Баскетболна лига

Финалният кръг от Балканската лига по баскетбол на колички ще се проведе на 7 и 8 май в зала „Универсиада“ в София. Участие във финалния кръг ще вземат отбори от Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и България. На официалното откриване, което е на 7 май от 10:00 ч. , ще присъстват министърът на младежта и спорта Радостин Василев и посланикът на Република Сърбия в България, доц. д-р Желко Йович. Поканени са още Георги Глушков, президент на Българска федерация баскетбол, Иван Ценов, генерален мениджър баскетбол на колички, Константин Папазов, старши треньор на Левски, Офелия Кънева, председател на „БКХУ Левски“, професор Марко Алексадрович, генерален секретар на лигата.

Стартът на надпреварата е на 7 май от 10 часа с мача между ККК Найс (Сърбия) и КК ОСИ Парамонт (Черна гора). Вторият мач е с начален час 12:00 часа и в него ще премерят сили българският тим – БКХУ Левски-София и отборът от Босна и Херцеговина ККК Биелина. От 17:00 часа е сблъсъкът между ККК Биелина и ККК Найс. Последен за деня от 19:00 часа е мачът между БКХУ Левски-София и КК ОСИ Парамонт.
Във втория ден на турнира в първия двубой от 9:30 часа един срещу друг се изправят КК ОСИ Парамонт и ККК Биелина, а от 11:00 часа българският Левски-София излиза срещу ККК Найс. След последния двубой е предвидено и награждаването на първия по рода си турнир – Балканска лига по баскетбол на колички.
Всички желаещи могат да посетят срещите и да наблюдават оспорвана борба на европейско ниво в зала „Универсиада“. Входът е свободен.

За Балканската лига по баскетбол на колички

Балканска лига по баскетбол на колички е създадена през 2021 г. и в нея се включват БКХУ Левски, ККК Биелина от Босна и Херцеговина, ККК Найс от Сърбия и ККОСИ Парамаонт от Черна Гора. Отборите са обединени от обща мисия да разпространяват и развиват баскетбола на колички на територията на Балканите. Организацията дава възможност на хората с двигателни дефицити да се реализират като успешни спортисти.

За БКХУ Левски

Домакин на финалния кръг е БКХУ Левски – състезателите от отбора от години се стремят да развиват баскетбола на колички в България и да промотират идеята. Заедно с треньора си Владимир Искров продължават да се борят също и своята кауза – събират средства за специализиран бус, с който да могат да пътуват и да участват във всички състезания в България и чужбина.

Банкова сметка: БКХУ ЛЕВСКИ
IBAN: BG32FINV91501017259211
Банка: FIBANK

Програма

Финален кръг
от Балканска лига по баскетбол на колички
Зала „Универсиада“ 07 – 08.05.2022 г.

В надпреварата ще вземат участие национални състезатели от четирите участващи страни. Българската страна ще бъде представена от БКХУ Левски, Босна и Херцеговина от ККК Биелина, Черна Гора от КК ОСИ Парамонт и Сърбия от ККК Найс.

7 май
10:00 часа – ККК Найс (Сърбия) – КК ОСИ Парамонт (Черна гора)
12:00 часа – Официално откриване
12:15 часа – БКХУ Левски-София (България) – КК ОСИ Парамонт (Черна гора)
17:00 часа – ККК Биелина (Босна и Херцеговина) – ККК Найс (Сърбия)
19:00 часа – БКХУ Левски-София (България) – КК ОСИ Парамонт (Черна гора)

8 май
9:30 часа – КК ОСИ Парамонт (Черна гора) – КК ОСИ Парамонт (Черна гора)
11:00 часа – БКХУ Левски-София (България) – ККК Найс (Сърбия)
12:30 часа – Награждаване

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *