В дома си може би всеки има по нещо малко, за което знае, че носи благоденствие. Дали ще е подкова, четирилистна детелина или пък японската котка на късмета Манеки Неко, фигурка на смеещ се Буда. Според фъншуй внасянето в интериора на определени предмети, може да подобри енергията в него.

Китайски възли
Китайските възли се състоят от шнур, възел и пискюл, като най-често използваният цвят за направата на китайските възли е червеният. Той символизира късмет и просперитет. Също така може да се използва за прогонване на негативни енергии или за внасяне на късмет в брака. Китайският възел се поставя в югозападната част на спалнята, за да засили щастието между двама души.

 

Хризантеми
Красиви цветя, които носят положителна енергия в дома. Смята се, че хризантемите променят потока на енергията, включително на тази, която би променила съдбата на обитателите му. Хризантемите имат силна Ян енергия и привличат късмета.

Китайски дракони
Красивите китайски дракони се считат за върховното същество на всички същества. Те символизират късмет, успех и защита. Те са силно застъпени в китайската архитектура, като дворци, стени, мостове, дори и в предмети от бита. В магазините за декорация може да ги намерите под формата на фигурки. Този символ на късмета може да бъде разположен в различни сектори на дома.

 

Бели свещи
Според фъншуй белите свещи привличат в дома положителна енергия, за разлика от черните. Белите свещи символизират металния елемент, който може да ни донесе яснота, ефективност и прецизност, когато ни е необходимо. Те спомагат за разсейването на негативните мисли, внасяйки лекота.