През всеки един от четирите сезона в годината, нашата кожа с нуждае от специални грижи. Лятото е любим сезон, обичаме да се излагаме на слънце, да постигаме бронзов загар, но това означава, че кожата е изложена на риск. Продължителните слънчеви бани, особено без слънцезащита, увеличават риска от дехидратация, изгаряния, поява на пигментни петна.

Маска с бадеми и розова вода 
Всички знаем за невероятните свойства на розовата вода, която се използва в много козметични брандове, а в комбинация с бадем, получаваме истинско съвършенство.  За да приготвите тази маска, накиснете 10 бадема за една нощ във вода, а на сутринта ги пасирайте, до получаването на каша. Добавите розова вода и да разбъркате добре.  Нанесете маската върху почистена и суха кожа, като избягватезоната около очите. Оставете я да действа 20 минути и изплакнете с хладка вода. Нанесете подходящ крем.

Медена маска с алое вера
Излагането на слънце е съпроводено със зачервяване или изгаряне. За да облекчите тези симптоми и да помогнете на кожата си, забавяйки стареенето и, направете маска с алое и мед. Така ще постигнете дълбока хидратация, ще подхраните и стегнете кожата си и ще освежите тена си. В купичка комбинирайте 1 с.л. мед с 1 с.л. гел от алое вера. Разбъркайте добре и нанесете маската върху чиста и суха кожа. Оставете я да действа 20 минути. Изплакнете с хладка вода и се насладете на сияйна кожа. 

алое и мед

Маска с банан и портокалов сок
Чудесна маска за възстановяване на кожата след слънчеви бани, която има леко стягащо действие. Прави се лесно и бързо? Намачкайте 1 малък узрял банан на пюреи добавете пресен сок от портокал. Маската трябва да действа 15-20 минути, като избягвате зоната около очите. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика.

маска портокал