Ваксината срещу Ковид-19 на Pfizer/BioNTech осигурява 90% защита от индийския вариант на вируса, предаде „Ройтерс“, като цитира изказване на представител на компанията.

„Данните, които получихме от лабораторни изследвания, включително и от райони, където индийският вариант Делта измести британския, показват, че нашата ваксина е много ефективна, около 90%, за предпазване от заразата“, заяви Алон Рапапорт, който е медицински директор на израелското представителство на Pfizer/BioNTech. Той говори пред Военното радио.

От централата на компанията засега не предоставят повече данни за проучването. С препарата на Pfizer/BioNTech са ваксинирани над 50% от 9,3-милионното население на страната.

В Израел, който е сред най-напредналите в света с ваксинацията срещу Ковид-19, все още липсват достатъчно данни за ефективността на препарата на Pfizer/BioNTech срещу варианта Делта.

Това заяви Шарон Алрой-Прейс, която е начело на Службата за опазване на общественото здраве към Министерството на здравеопазването. Здравните власти събират необходимата информация.

Анализ на Националната здравна служба на Англия показа, че ваксините на Pfizer/BioNTech и на AstraZeneca дават над 90% защита срещу настаняване в болница на заразени с индийския вариант Делта на новия коронавирус, информира „Стандарт“.

Източник: https://www.chernomore.bg/