Коледните празници обикновено са онова време от годината, когато хората отварят сърцата си и даряват част от поминъка си на нуждаещите си. Именно в този дух ще протекат коледните празници в Челопеч. Всички жители на общината ще се съберат заедно, но с мисъл да помогнат – събраните средства ще бъдат насочени към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към СБАЛ по Детски болести “Проф. Д-р Иван Митев” в гр. София.

Коледната програма започна на 1 декември и ще продължи до 27 декември.

В деня на Коледа – 25 декември, жителите на общината ще могат да се насладят на инициативата “Коледна мания в Челопеч”, а на следващия ден и на арт базар и изложба, а също така и на благотворителен концерт на вокална група “Средногорски звън” с гост изпълнители от с. Мирково. Коледната програма на Челопеч ще завърши на 27 декември, когато на пл. “Освобождение” ще се проведат благотворителен кулинарен търг и благотворителен концерт със специален гост – поп-фолк звездата Райна. 

За събитията с вход ще се заплаща символична сума от 2 лева, които ще бъдат насочени за подпомагане дейността на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към СБАЛ по Детски болести “Проф. Д-р Иван Митев”.

СБАЛ по Детски болести “Проф. Д-р Иван Митев” е една от малкото специализирани детски болници в страната, но заведението се нуждае от средства, за да продължи да функционира нормално, да обнови материалната си база и да лекува децата на България. Община Челопеч, начело с кмета инж. Алекси Кесяков, прие присърце каузата на детската болница и ще положи усилия, за да подпомогне дейността ѝ.