Това са думите на Ивелина, майката на Дебора, 18 годишното момиче, което бе нарязано 21 пъти с макетен нож по цялото тяло, счупен нос и обръсната глава.


В държава, в която институциите работят с “първични документи” и отсъждат “лека телесна повреда” на над 400 шева, счупване, обръсване и рани по главата от машинка е време обществото да се “събуди”.


На протеста в Стара Загора, организиран от една майка, Елена Венкова, се събраха хиляди хора, които дадоха подкрепата си срещу това нечовешко престъпление. Скандирания “Оставка” и “Реформа”, изпълниха пространството пред Съдебната палата, а после и пред Община Стара Загора и Окръжния съд.


Хората бяха възмутени, че в техния град се разхожда човек, способен хладнокръвно да реже тялото на 18 годишно момиче с макетен нож, в продължение на 40 минути.

Камерата на Code Health TV, бе на протеста, вижте репортаж:


Личното си възмущение, като гражданин, изказа кметът на Община Стара Загора, Живко Тодоров, според който този човек е “изрод” и трябва да попадне под цялата строгост на закона.
Ивелина и Красимир, родителите на Дебора, благодариха за подкрепата на всички събрали се, както и цялото българско общество, което в този момент беше на протест в над 40 града.


Моника Маринова, приятелката на Дебора, емоционално призова цялото общество, този път да не спира да се бори за промяна в законодателството, за да не се стига до други такива случаи.


Мария Бонева, която от първия момент изказа своята съпричастност към младото момиче, с думите си пред събралите се старозагорци, даде кураж на Дебора и семейството и обяви, че няма да спре дотук. Тя ще продължи да работи в посока промяна на законите с подкрепата на световни организации и медии, които вече имат добрия пример, за да няма насилие.


Младите мъже от НПО “Брат за брата”, застанаха зад протеста и показаха какъв е истинският български мъж и се дистанцираха от агресията и безскрупулността, на задържания насилник Георги.


На протеста в Стара Загора по свое желание, дойде и Ивайла Бакалова с 5 месечната си дъщеричка Вяра. Много емоционално и през сълзи, та попита “госпожа съдийката” дали знае как се гледа 18 годишно дете и един ден се прибираш вкъщи и го намираш заклано?


“Ако ни гледаш някъде момиче, знай че не е важно как падаш и колко пъти, а как се изправяш.”, каза Ивайла Бакалова и продължи “Горе главата момиче, всички сме с теб!”.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *