лекари

Арт школа „Колорит“ бележи триумфален успех на 9-тия Международен конкурс „Здраве 2023“ в Иран. Децата от плевенската арт школа са носители на златни медали, като това става ясно от официалната Фейсбук страница.

Международното жури е присъдило най-високото отличие „Златен трофей“ и златен медал на шестгодишната Гергана Росенова за живописната творба „Лекарите са като ангели“. Златен медал е присъден на още пет деца от школата.

Алина Симеонова – 6г., Аделина Петрова – 13г., Ивалина Атанасова – 15г., Кристиян Ковачев – 9г. и Нина Енчева – 13г.  Децата – победители получават официална покана от организаторите за тържествената церемония по награждаването, която ще се проведе на 8 ноември в Ереван, Армения.

конкурс

Церемонията ще бъде част от програмата на 9-тия „Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти“. Всяка година Фестивалът и церемонията за връчването на наградите се провежда в различни страни и континенти. Наградените творби ще бъдат представени в поредица изложби в детски педиатрични клиники в различни страни по света  под девиза „Помогнете на здравето с изкуство, за да дадете усмивка на всяко туптящо сърце“.

Международният конкурс и фестивал се организират от лекари-педиатри от цял свят, обединени в  група “Здраве и изкуство” в Иран. Те работят за каузата да поддържат психичното здраве на болни деца, оценявайки ефекта на изкуството върху здравето. 

Източник: Успелите.бг

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *