Постоянното развитие и усъвършенстване на козметичните процедури ни дава възможност да се справим с различни кожни проблеми, както и да се докоснем до нови методи за разкрасяване, непознати за нас досега.

С напредването на годините, започваме да забелязваме и първите бръчки, кожата ни става все по-отпусната и губи еластичността си. Затова и се появиха множество оперативни решения, които обещават млада и жизнена кожа. Но има ли неоперативни начини, чрез които да забавим процесите на стареене и да подобрим състоянието на кожата ни? Да, има!

Какво е HIFU?

HIFU процедурите, набиращи все по-голяма популярност по света и у нас, са доказано средство срещу стареенето. Това е единствената терапия, която успява до проникне в най-дълбоките слоеве на кожата и да ги регенерира изцяло. В основата си, HIFU процедурите представляват фокусиране на високоинтензивни ултразвукови вълни, които проникват дълбоко в кожата и предизвикват нейното стягане и задействане на регенериращите процеси.

При този метод се работи стандартно на 3 дълбочини, засягащи различни слоеве на кожата – 1,5 мм, 3 мм и 4,5 мм. Благодарение на фокусираните ултразвукови импулси, които излъчват топлина, се стимулира производството на колаген и подобряване на кръвообращението.

При наличие на какви състояния най-често се използва?

 

 • Отпусната кожа
 • Бръчки
 • Двойна брадичка
 • Нарушения в контура на скулите и цялото лице
 • Отпусната шия
 • Увисване на ъгълчетата на устата и отпускане на клепачите и веждите
 • Мастни натрупвания

Кога да очакваме резултати от процедурите?

Обикновено още с първите процедури започват да се забелязват положителни резултати, но това зависи изцяло от състоянието на третираната зона и желания за постигане ефект. За максимално и дълготрайно въздействие се препоръчват терапии от 3 до 6 месеца, защото това в времето, необходимо за възобновяването на целия SMAS слой (слоят, покриващ мускулите) и нова колагенова структура.

В зависимост от използвания hifu апарат, самата терапия е с продължителност средно по 45 минути и е безопасна и безболезнена за прилагане. Не изисква анестезия, няма възстановителен период и може да се прилага по всяко време от годината. Като страничен ефект след процедурата можем да посочим поява на леко зачервяване и в по-редки случаи – наличие на лек оток и чувствителност в зоната, които отшумяват в кратък интервал от време.

Освен скъпата апаратура, на пазара вече се откриват и висококачествени козметични апарати за хайфу лифтинг, подходящи и за домашно ползване. С тях имате възможността да спестите средства, да инвестирате в красотата и грижата за своята кожа и да извършвате процедурите удобно у дома.

 

Кога не се препоръчва HIFU терапия?

Препоръчително е да се въздържате от хайфу процедури при наличие на едно от следните състояния:

 • Бременност и кърмене
 • Филъри и ботокс в третираната зона
 • Открити рани по кожата
 • Онкологични заболявания
 • Тежки форми на акне

Хайфу процедурите са помогнали и продължават да помагат на много жени за забавяне на процесите на стареене и стягане на отпуснатата кожа. В заключение можем да кажем, че това е наистина уникална технология, подходяща най-вече за хора в по-напреднала възраст, която дава несравними и дългосрочни резултати.