Спортът на джентълмените – голфът добива все по-голяма популярност по цял свят, включително и у нас.  

Една от най-големите ползи за здравето е подобряване на зрението. Други ползи, на които се радват практикуващите голф са: ниски нива на стрес, по-добър сън, а и рискът от травми е сравнително нисък. 

Вдъхновена от тези факти “Зелена медия на годината” – Code Health ТV създава собствен турнир по голф – “Code Health Golf Cup”.  Първият турнир ще дебютира на зелените поляни на Пирин Голф Клуб тази събота 1-и октомври. С две голф игрища от световна класа, Пирин Голф & Кънтри Клуб има всичко необходимо за един голф турнир. Събитието се организира от DEA TRAVEL.  Организаторите споделят, че предстоящият турнир се радва на огромен интерес. Любопиптен факт е, Code Health ТV, мотивира участниците допълнително с това, че няма такса за участие в предстоящия турнир.

Камерите на единствената българска здравна телевизия ще бъдат на събитието, така че любителите на спорта да могат да го проследят и в ефира на Code Health TV. 

Нека надникнем и в списъка с награди: 

  • Best Gross Winner – получава уикенд за двама на катамаран от Плавай.бг, бутилка “Медитерениум” литър и половина вино и 10 000 лева рекламна кампания в телевизионните канали Code Media.
  •  Best Net Winner A division –  получава спа уикенд за двама в хотел “Sante Velingrad”,  10% отстъпка за 1 година в магазин за бижута “Goto Jewelry and Diamonds” и 5 000 лв. рекламна кампания в телевизионните канали на Code Media.
  • Best Net Winner B division – получава спа уикенд за двама в хотел “Sante Velingrad”,  10% отстъпка за 1 година в магазин за бижута “Goto Jewelry and Diamonds” и 5 000 лв. рекламна кампания в телевизионните канали на Code Media.
  • Runner-up Winner А division –  получава услуги в дентални клиники Мedical Dent и Dental CARE CENTER и 3 000 лв. рекламна кампания в телевизионните канали на Code Media.
  • Runner-up Winner B division  – получава услуги в дентални клиники Мedical Dent Dental CARE CENTER и 3 000 лв. рекламна кампания в телевизионните канали на Code Media.
  • Men Winner “Longest drive“ – Вип покана за двама за модното шоу  “Fashion Forge in Rome” със специалното участие на 50 CENT,  услуги от Dea Travel и 2 000 лв. рекламна кампания в телевизионните канали Code Media.
  • Ladies Winner “Longest drive“ – Ваучер за услуги в естетичен център Vintage Dolls и 2 000 лв. рекламна кампания в телевизионните канали на Code Media.
  • Men Winner „Nearest to the pin“ –  Получава SPA процедури от Victoria Spa, награда от Варио спорт аксесоари за фитнес и едномесечна карта + 2 000 лв. рекламна кампания в в телевизионните канали на Code Media.
  • Ladies Winner „Nearest to the pin“ –Получава SPA процедури от Victoria Spa, награда от Варио спорт аксесоари за фитнес и едномесечна карта + 2 000 лв. рекламна кампания в в телевизионните канали на Code Media.

 

Всички участници ще се насладят на White Water , Green Caffe от Spetema и вино от Медитерениум. 

 История и любопитни факти за спорта:
Голфът е спорт, в който индивидуални участници или отбори използват няколко вида стикове, за да вкарат специални топки в поредица от дупки с минимален брой удари. Спортът се играе на специално игрище за голф. Като правило, всяко отделно игрище има свой специфичен терен, но се състои или от 9, или от 18 дупки. Произходът на голфа е неясен и е предмет на дебати и противоречия. Игра с подобни топки и стикове съществува в Европа още през Средновековието. Елементи на съвременната игра еволюират от разпространената такава по крайбрежието на Шотландия по време на Средновековието, след което се пренася в Англия и САЩ през XIX век. За подобна на голф играе има записи, че се е играла на 26 февруари 1297 г. в Холандия, в един град, наречен Лонен ан де Вехт, където холандците играят игра с пръчка и кожена топка. Победител е този, който удари топката с най-малък брой удари в целта, намираща се на няколкостотин метра разстояние.