хирургия

По време на редовни профилактични прегледи, Цветанка, която е на 54 г. и страда от захарен диабет тип 2, метаболитен синдром и сърдечно заболяване, открива че има влошени показатели на част от изследванията.

Тя проучва възможностите за лечение, но решава да се подложи на отворена хирургия за отстраняване на органа в голяма столична болница. След операцията настъпват белодробни усложнения, които налагат жената да остане в лечебното заведение над 2 месеца. Споделя, че се е възстановила изключително трудно. 

Минава година след първата ѝ операция и отново идва времето за профилактични изследвания. Жената се сблъсква с новината, че има туморно образувание и в левия си, единствен бъбрек. 

Така жената решава да се довери на д-р Адриан Попов, началник на Отделение по урология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, който ѝ предлага възможност за органосъхраняваща робот-асистирана операция. 

„В случая на Цветанка най-доброто решение беше да се извърши робот-асистирана операция, тъй като тя има много придружаващи заболявания, извършена е сериозна и тежка хирургична интервенция преди година и на всяка цена трябваше да спасим нейния единствен бъбрек. Роботът Da Vinci Xi ни позволява да направим максимално щадяща и прецизна операция. Възстановяването е много по-бързо, а травматизмът е минимален.“, казва д-р Попов. 

„Усещането е съвсем различно. Всички бяха изключително внимателни, направиха консултации с много специалисти, за да знаят дали всичко с другите ми заболявания е наред. Ако бях дошла тук преди година, може би щях все още да имам два бъбрека и да не преминавам през всички тези усложнения и трудното възстановяване. Благодарна съм изключително много на д-р Попов за всичко, което направи за мен и за професионализма, човечността и за това, че ме спаси и ми позволи да имам нормален живот.“, с усмивка допълва Цветанка. 

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One reply on “Бъбрек на жена беше спасен с роботизирана хирургия”

  • 18/10/2023 at 16:58

    Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is fantastic blog. An excellent read. I will certainly be back.