Диагноза диабет и как да изберем качествена храна за празниците

Диабетът е хронично заболяване, което придобива мащабите на епидемия. На всеки 10 секунди, двама човека се разболяват, а един човек умира от това заболяване.

Как се живее с диагноза диабет тип 1 и има ли вариант да водим пълноценен живот, въпреки болестта, как да следим сами кръвната си захар? По тези въпроси, ще говорим с Гергана Николова, диагностицирана с диабет. Млада, усмихната с желание за живот, тя ще сподели своя опит от „срещата“ с диабета. В студиото на Healthy morning, по единствената здравна телевизия у нас, Code Health TV, ще разкаже и за приложението okDiab, в помощ на диабетно болните.

Преди Великденските празници, всеки от нас се вълнува каква храна слага на трапезата. Как да изберем продуктите, за какво трябва да внимаваме, когато пазаруваме и как да се ориентираме в поставената маркировка? д-р Александрина Борисова – началник отдел в Дирекция „Контрол на храните“ към БАБХ, ще даде ценни съвети на зрителите на Healthy morning, за избора на потребителската ни кошница.

Показваме другата гледна точка!

Обещахме да се погрижим за вашето физическо, психическо и емоционално здраве, затова може да  гледате Code Health TVонлайн на www.codehealth.bg, YouTube Code Health TV  или търсете при вашия кабелен оператор. 

Единствената българска здравна телевизия може да намерите в мрежата на А1 IPTV – цяла България, мрежата на Vivacom, НЕТ 1 – София, Булсатком IPTV – цяла България, Кабел Сат Запад – цяла югозападна България, Нево ТВ – София, Норт Вест Юнион – Видин, Монтана, Враца и Ботевград, Силистра Телеком – Силистра, Unics Габрово, Ultranet – Дупница, Кюстендил, Сандански, Kivi TV Севлиево, Север Нет – Свищов, Белене, Netsurf – Монтана, DTH NEO SAT – покритие цялата страна. 

Генерален дистрибутор Virgin Group.