Какво трябва да направите, за да имате красива и свежа усмивка? Първият по рода си дентален център, специализиран изцяло в професионално почистване, контролни прегледи и профилактика Dental Care Center дава отговор на този въпрос.

video
play-sharp-fill

Създадохме самостоятелно обособен център, профилиран в зъбната хигиена, защото искаме да дадем на повече хора възможност и достъп до качествено поддържане на зъбната хигиена и искряща белота. Искаме да възпитаме отношение и здравна култура в тази посока. Приемаме за своя мисия това да обясним на хората как правилно да се грижат за зъбите си, независимо какъв е статусът им в момента – дали преминават през ортодонтско лечение, имат поставени импланти, протези или страдат от парадонтоза.

Културата да се грижим за зъбите си трябва да е част от културата по поддържане на добрия външен вид и както ходим на фризьор, козметик или фитнес, съвсем естествено е да посещаваме и своя дентален хигиенист 2 пъти в годината за първична профилактика и поддържане на зъбна хигиена. Това може да ни спести много неприятности в бъдеще, защото превенцията е безболезнена и ще ни струва много по-малко пари, отколкото лечението на вече появил се проблем.

При нас фокусът е изцяло в денталната хигиена, поддръжка и профилактика, за разлика от зъболекарите, при които това са второстепенни услуги.

В Dental Care Center работят специалисти, които могат да превантират от дентално лечение или да ви помогнат да поддържате добрите резултати, постигнати от денталното лечение.

Нашата работа е да извършим професионално почистване на зъбите, по специален протокол съобразен със вашия индивидуален случай и да Ви покажем как да се грижите за тях в домашни условия максимално ефективно. Специалистите в центъра ще ви обяснят и как правилно да миете зъбите си, с какви четки, как да ползвате конци и всичко това съобразено със индивидуалното състояние на венците и зъбите ви.

Професионалната грижа за зъбите, която осигуряваме в Dental Care Center, позволява да консумирате шоколад, кафе, вино и всички други храни и напитки. При нас няма забрани, достатъчно е да ни посещавате 2 пъти в годината и ние ще се погрижим да се гордеете с усмивката си, наслаждавайки се на живот без ограничения.
Разбира се, че освен да се грижим за здравето и чистотата на зъбите ви, ние се грижим и за това усмивката ви да е винаги искрящо бяла и красива.

Искам да развенчая един мит свързан с избелването на зъбите. Много хора смятат, че след еднократно направено избелване, постигнатият резултат няма нужда от поддържане. Това не е така, цветът на зъбите се влияе от много външни фактори като тютюнопушене, различни храни и напитки и за да бъдат зъбите винаги в добро състояние, е необходимо да се правят периодични манипулации, точно както поддържаме кожата си при своя козметик или косата си в фризьорския салон.
Съветвам всички да се доверяват на професионалисти за избелването и почистването на зъбите, защото те използват нужната апаратура и материали, така че това да стане безопасно и с максимално удовлетворяващ резултат.

В Dental Care Center имаме специално разработен пакет „ИСКРЯЩА УСМИВКА“, който включва 3 посещения за професионално клинично избелване на зъбите ви, почистване на зъбната плака и зъбния камък, както и цялостен анализ на усмивката Ви, в който оценяваме състоянието ѝ и виждаме от какво има нужда, за да остане здрава и красива.

Предимствата са, че в центъра всички специалисти са профилирани само и единствено в поддържането на зъбната хигиена и професионално почистване или така наречената първична профилактика. Концепцията ни е иновативна и различна с това, че предлагаме не просто прочистване на зъбите извършено по един и същи начин за всеки пациент, а имаме специално разработени протоколи за различните групи пациенти и техните индивидуални нужди.

Целта ни е да покажем как правилно да се грижите за зъбите си, така че да предотвратите потенциални проблеми и да не се налага да лекувате заболявания или усложнения. Най-важното – при нас не боли, зъболекарят е, когато имаш проблем, ние сме за да го предотвратим!

Всеки човек, който иска да има здрави и красиви зъби трябва да включи в рутинните си навици посещението на център по дентална хигиена и профилактика.