На 4 април 2024 г. в Интер Експо Център се проведе официалната церемония по връчване на Вторите Годишни Награди „Бранд на България“

Генерален партньор на форума е Интер Експо Център.

Събитието бе организирано от Мария Василева – автор и водещ на телевизионното предаване „Брандовете на България“ по ТВ1, една продукция на TВ1 България и Интер Експо Център. Връчването на наградите се състоя в рамките на изложение „Архитектурно-строителна седмица“. Ко-водещ бе Павел Владимиров, водещ от БНТ и основател на CINEMATIKA.

Годишните Национални Награди “Бранд на България” подчертаха значението на малкия и среден бизнес, както и възходящия импулс към икономическата сцена в България. Събитието имаше за цел да отдаде заслужено внимание и признание към брандове от цялата страна, установени на български пазар, както и техния значителен принос за развитието на българската икономика.

Освен наградите, програмата обхвана и дискусионен панел на тема “Бъдещето пред Брандовете на България и устойчивото бизнес развитие” с комисия, съставена от Ивайло Иванов (управител на Интер Експо Център), Камелия Терзийска (управител на Brain Storm Consult), Ивайло Георгиев (СЕО Next Basket), Николай Нероев (основател на Robo Bizz), Румен Ковачев (директор на ТВ1 България) и Иван Тихов (представител за България на немската бизнес организация BVMW e.V). Участниците в дискусията анализираха текущите тенденции и предизвикателства пред бизнеса в контекста на дигиталната трансформация, изкуствения интелект и глобалните партньорства.

За настроението на гостите се погрижи певецът Искрен Пецов, чийто музикален репертоар добави неповторима емоционална нотка към събитието.

Моята мисия е да им даваме гласност и като представител на медия с фокус върху свободната журналистика в България ТВ1 България, да търся отговори и решения от съответните държавни институции в полза на българския бизнес.“ – сподели Мария Василева, организатор на събитието и водещ на „Брандовете на България“.