В трети епизод, най-вкусното предаване „От браздата до софрата“ ни води във Велинград. Ще видим освещаване на хлябове в местна църква; гостуване в Историческия музей и интервю с етнографа Георги Куртев с акцент върху Великденската изложба на писани яйца от света и района.

Ще разберем за изписването на яйца с орнаменти, характерни за Велинград, от майсторката Елена Балева и ще се разходим във Велинград – центъра и езерото Клептуза;

Очакват ви рецептите:
Козунаци с Тодорка Ланджова и Агнешко с картофи и билки с Камен Шолев.

Както и много веселие с песни и хора с участието на Ансамбъл „Здравче-венче“.

Със съдействието на: Исторически музей – гр. Велинград, НЧ „Васил Левски 1904“ – гр. Велинград; Вилно селище „Планински кът“ – с. Дорково; Механа „Демеко“ – гр. Велинград; гардероб Парушев