С огромно нежелание се налага да отложим Ваканциада, защото дъждът не иска да излезе във ваканция. Очаквайте скоро нова дата. 

Въпреки отлагането на събитието не се отказваме от трите каузи, свързани с благополучието на децата в България, които подкрепяме в чест на рождения ни ден. Те са за лечението на Радост, която страда от онкологично заболяване,за повече терапии с коне за деца с увреждания и в полза на организация, която предоставя закрила на жертви на домашно насилие. Разгледайте ги и ги подкрепете. 

Ето и самите каузи:

Фондация „Можем заедно“ в подкрепа на конна база „Ахил“, в която се организира терапии с коне за деца с увреждания. Кампанията „Да спасим конна база „Ахил“ е в подкрепа на закупуването на парцела, на който е изградена конната база и за запазване на терапевтичния център. Възползвайте се от благотворителен базар и професионална фотосесия от фотографа Анна Йончева. Цената на фотосесията е 50 лв.

Фондация „П.УЛ.С“ – Помощ сега за пострадали от домашно насилие (platformata.bg) . Поддържа Кризисния център за жени, преживели насилие в Перник. Ще можете да научите повече за борбата с домашното насилие, да си купите плетени играчки, сапуни, феи, лалета, свещи и други в полза на каузата.

Да се обединим за Радост – Да се обединим за Радост (pavelandreev.bg) е в полза на 15-годишната Радост Жечкова. Тя учи в Национална търговско-банкова гимназия в София. Страда от Сарком на Юинг.

ваканциада

Четвъртата кауза на събитието е свързана с насърчаване на рециклирането и за по-чиста България. Ваканциада е първото в София голямо спортно събитие без отпадъци, подкрепено от BG Бъди Активен, в партньорство със София Тех Парк. То е част от инициативата Спорт#БезОтпадъци на сдружението. В парка ще бъде поставен и Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която ще събираме пластмасови шишета до 3 л, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. Екопак ще събере събраните отпадъци за последващо рециклиране. Това е част кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ – “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“. Идеята е част от програмата на „Място България“.

За допълнителна информация пишете на Мая Цанева, email: safeplaygrounds.sofia@gmail.com, тел. 0885050729.