Сдружение „Безопасни детски площадки“ отбелязва 7-мия си рожден ден с празник за децата и семействата на открито в парка на София Тех Парк. Ваканциада на 17 юни, събота, 10-16 часа. С този голям празник за малки и големи ще отбележим своя рожден ден и още по-важно: началото на ваканцията! Това ще бъде първото в София събитие без отпадъци, което е подкрепено от BG Бъди Активен, в партньорство със София Тех Парк. За осъществяването на празника търсим доброволци.

 „Над 20 организации, спортни клубове, компании ще ни зарадват за рождения ни ден с интересни занимания за хлапетата през лятото, вкусна и полезна храна и лакомства, възможност за семействата да се забавляват заедно. Но тази организация изисква и много работа, с която не бихме се справили сами, а с приятели като вас. Ще ни е нужна помощ за пренасяне и подреждане на тежките маси, столове и чадъри за участниците в събитието, за координиране на различните дейности по време на събитието и насочване на посетителите, за насърчаване на всички посетители да ползват контейнерите за разделно събиране на отпадъци, за поддържане на мястото на събитието чисто и без отпадъци, защото това ще е първото в София спортно събитие без отпадъци с подкрепата на BG Бъди активен. В парка ще бъде поставен Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която ще събираме пластмасови шишета до 3 л, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират.“

шишеяд

Ваканциада се провежда в рамките на кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме! на сдружение BG Бъди активен и част от платформата „Събития #БезОтпадъци“. С всички спортни събития в рамките на събитието се присъединяваме към Спорт#БезОтпадъци на същата организация.

Благодарим за подкрепата на нашите партньори и съучастници: София Тех ПаркБГ Бъди Активен и Място БългарияРадио СофияCode Health TVКниговищеОрганизация на българските скаути2Sport4LifeAncestral SuperfoodsDental Lolliipop, БарабарRealFoodЦентър за безопасен интернетМалкият готвачБоен Клуб Левски СофияClimbAcademyOffline kidsГамифиноТupperwareActive kidsРайон „Младост“КатерицаHistory TeacherЕскреоНеделно училище към храм „Рождество Христово“, Асоциация за развитие на българския спорт и приятели, Logiscool МладостТехартХелен Дорон Слатина.