детски площадки

Ваканциада – рождения ден на сдружение „Безопасни детски площадки“, ще се състои на 2 юли, неделя, 10-16 часа, в парка на София Тех Парк. Много спорт, занимания за деца през лятото, приключения, вкусни предложения и смях ви чакат на събитието, с което сдружението отбелязва 7-мия си рожден ден. Кондиционни тренировки и фитнес за цялото семейство, ръгби, джиу джицу, бокс, скаутско приключение, катерене, роботика, четене с и за удоволствие, рециклирани игри и др. ви чакат на нашия празник! 

Ваканциада ще е първото в София голямо спортно събитие без отпадъци, подкрепено от BG Бъди Активен, в партньорство със София Тех Парк. То е част от инициативата Спорт#БезОтпадъци на сдружението. В парка ще бъде поставен и Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която ще събираме пластмасови шишета до 3 л, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. Екопак ще събере събраните отпадъци за последващо рециклиране. Това е част кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ – “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола”. Идеята е част от програмата на „Място България“.

Каузи:

Фондация “Можем заедно” в подкрепа на конна база „Ахил“, в която се организира терапии с коне за деца с увреждания. Кампанията „Да спасим конна база „Ахил“ е в подкрепа на закупуването на парцела, на който е изградена конната база и за запазване на терапевтичния център.

Фондация “П.УЛ.С” – Помощ сега за пострадали от домашно насилие (platformata.bg) . Поддържа Кризисния център за жени, преживели насилие в Перник

Да се обединим за Радост – Да се обединим за Радост (pavelandreev.bg) е в полза на 15-годишната Радост Жечкова. Тя учи в Национална търговско-банкова гимназия в София. Страда от Сарком на Юинг.

Търсим доброволци: https://timeheroes.org/…/dobrovoltsi-vakantsiada-sofia-2023

Благодарим за подкрепата на нашите партньори: София Тех ПаркБГ Бъди Активен и Място БългарияРадио СофияCode Health TV. Очаквайте скоро програма с акценти от събитието и информация за всички участници! 

За допълнителна информация пишете на Мая Цанева, email: safeplaygrounds.sofia@gmail.com, тел. 0885050729.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *