Днес в новия епизод на най-вкусното предаване „От браздата до софрата“ ще се разходим в Батак и ще приготвим традиционни ястия. Ще минем из града, ще посетим църквата „Св. Неделя“, където водещият Мартин Трухчев ще даде почит на загиналите в Априлското въстание.

В Етнографската къща ще ви посрещнем с баташки суджук (шуджук) и сок от червени боровинки (брусници), ще видите интервю с уредника на къщата със Софка Тенчева.  

В Етнографската къща ще ви посрещнем с баташки суджук (шуджук) и сок от червени боровинки (брусници), ще видите интервю с уредника на къщата със Софка Тенчева. В Исторически музей ще ни разведе Стефка Пейчинова.

Разбира се и ще хапнем! Очакват ви рецепти на :

Васуль с кучань (фасул с местен сорт цвекло);

Пита с пръжки, приготвени от Люба Стамболиева;

Шаран от язовир Батак приготвен от Мартин Трухчев

Да Ви е сладко!

Със съдействието на: Исторически музей – гр. Батак, Вили „Илиеви“ – гр. Батак; гардероб Парушев