codehealth-logonew

Кожата ни е не само най-големият орган, но и ни предпазва от лоши влияния като замърсители, токсини и микроби. Тя също ни помага за регулиране на телесната температура, предотвратява дехидратацията и дори ни предпазва от температурни крайности. 

Но кожата ни също е това, което представяме на света. Така че вероятно няма много от нас, които да кажат „не“ на по-здрава, по-млада и по-жизнена кожа. За съжаление, има много митове за това как можем да се отървем от тези фини линии, бръчки, пачи крак и тъмни петна, които създават несъвършенства по лицето или други части на телата ни.

Един мит, който просто няма да умре е, че пиенето на много вода подобрява кожата, като премахва бръчките и намалява порите, наред с други плюсове против стареене.

Всеки иска бързо решение, когато става въпрос за подобряване на кожата, но пиенето на повече вода няма да помогне да се отървете от бръчките, освен ако не сте изключително дехидратирани. Но имате нужда от вода, за да останете здрави и ако сте здрави, кожата ви няма да изглежда така, както когато сте били по-млади, но ще изглежда доста добре.

Кожата ни се състои от три слоя. Горният защитен епидермален слой, средният, изпълнен с колаген, дермален слой и плътен подкожен слой. Най-външният слой на епидермиса се нарича рогов слой. Тази важна мембрана предпазва от лошите влияния. Той също така играе роля, за да гарантира, че твърде много вода не напуска тялото ни. С други думи, помага за поддържане на кожата хидратирана, като предотвратява изпарението на водата.

Клетките в мембраната също могат да абсорбират вода, но това не означава, че можете да лежите в басейн с вода и да я абсорбирате или да я пиете и да имате успех против стареенето. Но правилната хидратация може да помогне за цялостния тонус на кожата. Ако сте дехидратирани, най-външният слой няма да съдържа достатъчно вода и кожата ще изглежда бледа и повяхнала. Ако рехидратирате, кожата ви се възстановява.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *