лекари

Съюзът на парамедиците в България сигнализира, че дефицитът става все по-сериозен на база статистиката и усещанията на членовете на съюза в незабавните екипи в курортите. В Бургас свободните бройки за медици са 38, макар че заплатата е сред 2300 лева и 2800 лева 

От организацията допълват, че множеството незабавни случаи през миналия летен сезон са поради самоувереност, липса на инстинкт за самозапазване и занемарена профилактика. Случаите на удавяне са измежду най-честите произшествия, като главно са поради приложимост на алкохол. Както и несъобразяване със спасителите, разяснява Ива Пехливанска, ръководител на  Съюза на парамедиците в България.

“За страдание, няма да става по-добре, ще става все по-зле. Ние съществено настояваме да се форсира процедурата по назначение на парамедици в системата “, показва Ива Пехливанска.

Според Невена Костова, заместник-председател на Съюза на парамедиците в България, най-хубавото решение е екипите да бъдат формирани от двама парамедици. Единият наложително да е с най-високата – четвърта степен на подготовка. Те могат да си оказват помощ взаимно, както при превозване и носене на пациента, по този начин и за бързо оказване на първа помощ.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *