Готови за успех

На 9 ноември 2023 Фондация BCause приветства новите стипендиантите на програма “Готови за успех”. Това е 18-та академична година, в която дарители дават своята финансова и емоционална подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или двамата си родители, отгледани в институции или от приемни семейства.

Водещи на тържествената церемония бяха Мирослава Иванова – журналист от Нова ТВ и посланик на добра воля на “Готови за успех” вече десет години, и Мария Илиева – ментор и приятел на програмата.

Основен критерий при избора на стипендиантите е успехът на кандидатите. Фондация BCause и дарителите подкрепят младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключителни постижения, отличен успех и са целенасочени, мотивирани и активни.

Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause, връчи грамотите на тримата медици, които получават за втора поредна година стипендия на името на д-р Марио Шкодров. Д-р Шкодров беше стипендиант на „Готови за успех“, загинал трагично на 27 години. 

През новата академична година размерът на годишните стипендии е увеличен – 3000 лева за студент и 1500 лева за ученик в 11 и 12 клас.

Тази година “Готови за успех” е и част от голямото събитие на единствената здравна телевизия в България Code Health TV, бала на лекарите “Благодарим ви, че ви има!”.

Подкрепата на младите студенти по медицина, които се развиват въпреки трудностите в живота си е кауза, която трябва да достигне до повече хора, На събитието стипендиантите ще имат възможността да се срещнат със светилата в българската медицина, които са пример и учители за тях. 

Вижте повече в репортажа:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *