Момичето, чието око пострада при игра с лък, е добре след операцията и се възстановява.

„Състоянието на 12-годишната Теодора е задоволително към момента, но нямам търпение да отида в болницата и да видя как се чувства днес. Надявам се да я изпишем до края на седмицата. При всички положения няма да вижда така, както е виждала преди травмата на това око. Нашето желание е и ние се надяваме тя да има едно добро зрение, което да ѝ осигури добро качество на живот“, каза офталмологът проф. Александър Оскар.

детско око

„Искам да благодаря на екипа в Александровска болница – на дежурния д-р Георгиев, на д-р Импалиатели, на доц. Здравков, който прекрати отпуската си, за да извърши оперативната интервенция, съвместно с анестезиолога доц. Атанасова. Самата операция продължи няколко часа. Имаше тежко разкъсване на роговицата“, каза още проф. Оскар.

От думите му стана ясно още, че са приели момичето в късните часове на нощта в събота срещу неделя. То е било отпаднало и с болки. „Вероятно ще има последващи интервенции. Сега е важно обаче шевът на роговицата да издържи. Детето започна да развива травматична катаракта, вероятно ще се наложи последваща операция и за това състояние“, каза още офталмологът.

Снимки: Facebook