Мария Хотън е участник в международната програма Dexcom Warriors и популяризира необходимостта повече пациенти да получат достъп до съвременни методи за лечение

Инфлуенсърът Мария Хотън организира безплатна онлайн тренировка за хора с диабет. 23-годишното момиче е участник в международната програма Dexcom Warriors и популяризира необходимостта от достъп на повече пациенти до съвременни и модерни методи за лечение на диабета. Мария е един от българските посланици на кампанията и използва иновативно устройство за непрекъснат мониторинг на глюкозата Dexcom One от октомври 2021 г.

За Мария диабетът е всекидневна битка, но и мисия. Тя има амбицията заболяването да започне да се възприема от обществото не като стигма, а като състояние, което може да се контролира с помощта на медицината, съвременните технологии и промените в начина на живот. Като част от битката за популяризиране на своята кауза решава да организира специална спортна тренировка за пациенти с диабет. „Целта ми е да споделям повече полезна информация, която да достигне до хората и да успея да ги мотивирам и насърча да бъдат активни в контрола върху диабета. Да се опитам да ги убедя, че е важно да спортуват и да им докажа, че новите технологии помагат за по-добрия контрол на нивата на глюкозата при пациенти с диабет тип 1 и тип 2“, споделя Мария.

„Упражненията са част от моето ежедневие и като ги правя всеки ден, поддържам нивата на глюкозата си стабилни. Благодарение на системата за непрекъснат мониторинг на глюкозата  Dexcom ONE мога да бъда активна и да  постигам оптимални стойности на глюкозата. Вярвам, че посланието ми ще достигне повече хора с диабет и така ще успея да посея няколко добри зрънца  знание, които да родят добри плодове“, казва още посланикът на програмата на Dexcom Warriors Мария Хотън.

Тя създава тренировка заедно с българска спортна медия и това се превръща в страхотно преживяване – не само за нея, но и за хората, които се включват да спортуват онлайн. Серията упражнения, които подготвят, са леки и приятни, достъпни за всички. Целта на Мария е хората, които участват, да усетят, че да спортуваш е приятно и забавно, и да се вдъхновят да го правят всеки ден. След края на тренировката тя получава десетки позитивни коментари от пациенти с диабет. Това ѝ дава стимул да помисли за продължение на спортната инициатива. Вече подготвя нови упражнения, движения и тренировки, които да са подходящи за пациенти с диабет.

Повече за инициативите на Мария може да научите в нейните канали lnstagram и Facebook