Кашуто, освен невероятен вкус, е заредено и с множество ползи. То е богато на витамините А, В2, В1. В него се откриват още белтъчини, въглехидрати и желязо. Това превръща тези ядки в подходяща добавка за всеки хранителен режим.

 

Най-големи количества желязо се съдържат в суровото кашу. То подпомага циркулацията на кръвта, като подпомага дистрибуцията на кислород в тъканите. Желязо е необходимо за предотвратяване на отпадналост и анемия. Термичната обработка намалява количеството, но не го унищожава напълно.

 

Кашуто е ценена храна и заради ниския си гликемичен индекс и нисък коефициент на гликемично зареждане. Това го превръща в перфектен източник на бавни въглехидрати, ценени от почитателите на различни фитнес програми.

Една от най-ценените функции на кашуто е способността му да елиминира в зародиш свободните радикали, виновни за бързото развитие на раковите заболявания и процесите на стареене.

В ядките на кашуто има голямо количество хранителни влакна, което им придава висока енергийна плътност и голямо количество калории. Поради това с приемът му не трябва да се прекалява.