Блокс Груп придоби 100% от акциите на гръцката компания Актиос, която е водещ оператор в грижата за възрастни в страната през последните 14 години.

Компанията е синоним на висококачествена грижа в гръцката столица и оперира в общо четири лицензирани заведения в грижата за възрастни, като разполага с над 280 легла за настаняване и екип от повече от 130 болногледачи.

За нас е чест, че Актиос се присъединява към семейството на Блокс! Първокласната грижа, експертизата и познанията, с които се слави компанията,  ще ни помогнат да повишим  качеството на обслужване в сектора в цяла Югоизточна Европа. Щастливи сме, че ще си партнираме със световнопризнати професионалисти, чиято мисия се припокрива с нашата, а именно – поддържане на висок стандарт в грижите за възрастното население.“, коментира Илиан Григоров, основател и главен изпълнителен директор на Блокс Груп.

След придобиването на Центъра за рехабилитация Филоктитис в Атина и присъединяването на Актиос, Блокс затвърждава позицията си на водещ оператор в сферата на дългосрочните грижи в Гърция. Това обединение обхваща пълния спектър от услуги в грижата за възрастни хора, предоставяйки 500 легла. Супервизията на всички центрове за дългосрочна грижа на Блокс в Югоизточна Европа ще поеме изпълнителния директор на Актиос, Д-р Костис Прускас.

„Обединението ни с Блокс е уникална възможност, защото имаме общ стремеж – предоставяне на висококачествена, дългосрочна грижа за възрастни хора, в която човешкият фактор е водещ. Заедно ще преодолеем предизвикателствата, пред които ни изправи Covid-19, и ще се фокусираме върху осигуряването на професионални услуги и грижи за хората в Гърция и Югоизточна Европа.“, сподели д-р Прускас.

В момента Блокс e водещият оператор за дългосрочни грижи в Гърция и България, като е на път да стартира дейността си и в Румъния. Целта е да се превърне във водещ доставчик на дългосрочна грижа, рехабилитация и грижа за възрастни с най-високо качество в целия регион. Кампусът на Блокс е разположен на площ от 35 дка,  в подножието на планината Витоша и включва общо шест направления – Грижи за възрастни, Грижи за паметта, Хоспис, Болница за рехабилитация, Медицински център и Домашни грижи.