На 2 юли, неделя, в парка на София Тех Парк, сдружение „Безопасни детски площадки“ в партньорство с БГ Бъди активен ще представи за първи път в комплекса Шишеяд – голяма метална конструкция с формата на бутилката, в която се събират пластмасови шишета до 3 л. Това е една от атракциите в рамките на Ваканциада – 7-мия рожден ден на сдружението, който ще се проведе от 10 до 16 часа. 

Събитието е част от платформата „Събития #БезОтпадъци“ на БГ Бъди активен, в партньорство със София Тех Парк. С всички спортни дейности в рамките на събитието за семейството и децата – от фитнес, ръгби, до катерене и приключенски игри, се присъединяваме и към инициативата Спорт#БезОтпадъци на същата организация.

В Шишеяда се събират пластмасови бутилки, задължително компресирани (смачкани), което след това ще се рециклират. Екопак ще събере събраните отпадъци за последващо рециклиране. Така Ваканциада подкрепя кампанията на сдружение „BG Бъди активен“ – “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“, която се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“. Идеята е част от програмата на „Място България“.

Ето и акценти от спортните акценти от събитието: Ръгби, скаутско приключение, бразилско джу-джицу и бокс, лека атлетика и фитнес за деца, ходене по въже, катерене. Очакват ви и предизвикателства за ума, вкусни изкушения, среща с експерти по безопасен интернет, възможност за умни покупки. Вижте пълната програма на събитието във ФБ страницата на Сдружение „Безопасни детски площадки“ и във ФБ събитието на Ваканциада.

Търсим и доброволци: https://timeheroes.org/…/dobrovoltsi-vakantsiada-sofia-2023

Вижте пълната програма на събитието във ФБ страницата на Сдружение „Безопасни детски площадки“ и във ФБ събитието на Ваканциада.

Благодарим за подкрепата на нашите партньори и съучастници.