Във време, в което децата ни прекарват все повече време пред екраните и все по-малко сред природата, трябва да съумеем да запазим зрението им. Как да се грижим за него и колко често е добре да водим децата си на очен скрининг, научаваме от Павел Цветков, основател на българския бранд за очила KWIAT. В новия епизод на “Семейно време с мама Йоко”, Павел разказва и за 10-тата юбилейна национална кампания за профилактика на детското зрение, която ще продължи до края на октомври. Инициативата включва безплатен очен скрининг за деца до 18-годишна възраст из цялата страна. 

В новия епизод на рубриката “Наука за здраве”, разгръщаме темата за микробиома с нутрициониста Ваня Стойчева, от която научаваме кога и как се оформя той?

В рубриката “Мама и татко и питат”, мама Йоко дава отговор на зрителски въпрос, предоставен от ендокринолога д-р Ангелина Недялкова. 

*Задавайте вашите въпроси в контактната форма на “Семейно време с мама Йоко”, във Facebook групата “Здравето е въпрос на знание”, както и в Facebook страницата на мама Йоко. 

В “Дневникът на една бременна” мама Йоко ни пренася в своя емоционален свят, изпълнен, както с вълнения, така и с притеснения относно протичането на втората и бременност. 

Гледайте “Семейно време с мама Йоко” всяка неделя от 11.00 ч. Само по Code Health TV, a ако сте пропуснали премиерния епизод “Игрите на мама и тате“, може да го гледате тук. 

 

Главен редактор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *