Знаете ли защо дафиновите листа се добавят към храната?

От stefi
Последните научни изследвания показват, че дафиновите листа имат много ползи и помагат да се отървете от много сериозни здравословни проблеми и заболявания.
Ползите от дафиновия лист са:

Дафинов лист лекува храносмилателни разстройства и помага за премахване на бучки, киселини, киселинност и запек.
Помага за регулиране на движението на червата чрез пиене на горещ чай от залив.

Понижава кръвната захар и дафиновият лист също е антиоксидант.

Позволява на тялото да произвежда инсулин, като го яде или пие дафинов чай в продължение на месец.
То елиминира лошия холестерол и облекчава организма от триглицериди.

Много е полезно при лечение на настинки, грип и силна кашлица, тъй като е богат източник на витамин „С“, можете да сварите листата и да вдишате пара, за да се отървете от храчките и да намалите тежестта на кашлицата.

Дафиновият лист предпазва сърцето от гърчове и инсулти, тъй като съдържа сърдечно-съдови защитни съединения.
Богат е на киселини като кофеинова киселина, кверцетин, ейгонол и бартолинид, вещества, които предотвратяват образуването на ракови клетки в тялото.

Премахва безсънието и тревожността, приема се преди лягане, помага да се отпуснете и да спите спокойно.
Пиенето на чаша варени дафинови листа два пъти дневно разбива камъни в бъбреците и лекува инфекции.

Може да прочете още

Този уебсайт използва "бисквитки". Това се извършва с цел оптимална работа на сайта и събиране на информация за използването му от потребителите. Ние не събираме лични данни. Като изберете да приемете използването на "бисквитки", можем да компилираме статистика директно или чрез нашите партньори по време на Вашето посещение. За повече информация, вкл. как се откажете от използването на някои видове "бисквитки", моля, прочетете нашата Политика за бисквитките. Приемам Прочети още

Политика на бисквитки