Mamapedia и д-р Георги Гайдурков говорят за вредите от обработената животинска мазнина

Домашните любимци все по-често умират от рак, а това се дължи на месото, което ядат… Но как е възможно хищник да не понася месо? Отговорът е съвсем прост – обработеното месо, което ядем ние хората е вредно, както за нас, така и за домашните ни любимци.  При някои хора това се случва бавно и постепенно, а при други бързо и почти неминуемо след приема на вредно месо, споделя д-р Гайдурков.

Именно така започва интересният разговор на д-р Героги Гайдурков – психолог, нутриционист и специалист по вътрешни болести, за платформата Mamapedia.

Интересното е, че д-р Гайдурков в никакъв случай не отрича употребата на месо. Въпреки канцерогенният и вреден характер на животиснките мазнини след термична обработка, да създава множество предпоставки за болести и вреда за организма ни, все пак има начин да приемаме в системата на човешкото хранен месо и риба.

И тук идва моментът да се обърнем към миналото. Сушените и мариновани меса, които от векове са на почит по нашите географски ширини, са правилният начин за прием на месо. Онази страхотна пастърма и домашен суджук, които баба ви и дядо ви са правили през зимата. Едно чудесно севиче (перуанската рецепта за сурова маринована риба, която е известна по цял свят) е чудесна за организма ни.

Вижте цялата първа част от разговора с д-р Гайдурков за Mamapedia.

 

 

Видео и Информация: Mamapedia