Защо обработената животинска мазнина ни разболява?

От Editor

Mamapedia и д-р Георги Гайдурков говорят за вредите от обработената животинска мазнина

Домашните любимци все по-често умират от рак, а това се дължи на месото, което ядат… Но как е възможно хищник да не понася месо? Отговорът е съвсем прост – обработеното месо, което ядем ние хората е вредно, както за нас, така и за домашните ни любимци.  При някои хора това се случва бавно и постепенно, а при други бързо и почти неминуемо след приема на вредно месо, споделя д-р Гайдурков.

Именно така започва интересният разговор на д-р Героги Гайдурков – психолог, нутриционист и специалист по вътрешни болести, за платформата Mamapedia.

Интересното е, че д-р Гайдурков в никакъв случай не отрича употребата на месо. Въпреки канцерогенният и вреден характер на животиснките мазнини след термична обработка, да създава множество предпоставки за болести и вреда за организма ни, все пак има начин да приемаме в системата на човешкото хранен месо и риба.

И тук идва моментът да се обърнем към миналото. Сушените и мариновани меса, които от векове са на почит по нашите географски ширини, са правилният начин за прием на месо. Онази страхотна пастърма и домашен суджук, които баба ви и дядо ви са правили през зимата. Едно чудесно севиче (перуанската рецепта за сурова маринована риба, която е известна по цял свят) е чудесна за организма ни.

Вижте цялата първа част от разговора с д-р Гайдурков за Mamapedia.

 

 

Видео и Информация: Mamapedia

Може да прочете още

Този уебсайт използва "бисквитки". Това се извършва с цел оптимална работа на сайта и събиране на информация за използването му от потребителите. Ние не събираме лични данни. Като изберете да приемете използването на "бисквитки", можем да компилираме статистика директно или чрез нашите партньори по време на Вашето посещение. За повече информация, вкл. как се откажете от използването на някои видове "бисквитки", моля, прочетете нашата Политика за бисквитките. Приемам Прочети още

Политика на бисквитки