Аспиринът е едно от най-широко употребяваните лекарства при главоболие, настинка, вирусни инфекции, възпаления, дори при махмурлук. Той е първата помощ, към която обикновено посягаме, когато не се чувстваме добре по някаква причина.

Аспиринът  може да помогне да успокоите сърбящия скалп. Може да е полезен и в премахването на пърхота. Активната съставка на аспирина – ацетилсалицилова киселина, има мощно противовъзпалително действие, което може да помогне за успокояване на раздразнен и сърбящ скалп, който се лющи. Трябва да стриете няколко таблетки аспирин и да ги смесите с шампоана си. Измийте косата, като оставите пяната на шампоана с аспирина да подейства около 5 минути преди да изплакнете.

Аспиринът може да помогне да се потиснат възпаленията по кожата, като акне, раздразнения, зачервявания. Салициловата киселина играе мощна роля и тук. Тя има свойството да намалява възпалението и зачервяването, допринася и за ексфолиране на кожата, тъй като премахва натрупания себум и запушвания на кожните пори.

Аспиринът е добър помощник и в премахването на петна от дрехите. Достатъчно е просто да разтворите няколко таблетки във вода, да накиснете дрехата в разтвора и да изчакате един час. След това изперете.