Все по-често търсим здравословни алтернативи на захарта. Освен стевия, мед, кленов сироп, сиропът от фурми е друг чудесен избор, който можем да добавим към своето меню. Естественият сироп от фурми, който може да намерите в магазините за здравословни и биохрани, в някои супермаркети е добър източник на енергия и има висока хранителна стойност.

Богат е на фосфор, фолиева киселина и желязо, чудесен е като добавка към вашата закуска, освен това намалява и риска от анемия.

Какви други ползи има за здравето от неговата консумация?

Както споменахме, сиропът от фурми ни осигурява енергия, което ни помага да сме работоспособни, да се представяме добре в спортната рутина, да повишим своята концентрация, когато трябва да учим.

За сиропа направен изцяло от фурми, без добавени захари се смята, че благоприятства здравето на сърцето.

Ако страдате от запек, сиропът от фурми може да подобри перисталтиката на червата, тъй като фурмите са богати на фибри и действат леко слабително. Също така сиропът от фурми подобрява дейността на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт.

Консумацията му ни осигурява добри количества витамини от групата В, които спомагат за балансиране на нервната система.

В допълнение, той е отлична храна и за повишаване на либидото, заздравяване на костите, тъй като е богат на магнезий, калций.

Има високо съдържание на антиоксиданти, мед, цинк, които засилват имунитета.

Не натоварва нивата на кръвната захар, въпреки това не бива да се прекалява с консумацията му.

Спомага за подобряване нивата на холестерола.

Може да се ползва за приготвянето на различни десерти, за овкусяване на палачинки, филийки, бухти, като добавка към зърнени закуски, кисело мляко, за подслаждане на кафе, прясно мляко, чай, смутита.

Източник: https://www.az-jenata.bg/