Стани абонат

Създай своя акаунт още днес.

spot_img

― РЕКЛАМА ―

Рискови фактори за здравето

Световната здравна организация (СЗО) определя здравето като „състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болест или недъг“ (World...
HomeTopВръзката между храната и здравето бе темата на второто издание на Форума за...

Връзката между храната и здравето бе темата на второто издание на Форума за женско здраве

Съществува ли тенденция към поднормено тегло в България?

Каква е връзката между начина на хранене и психическото ни състояние? Как храненето се отразява върху женската репродуктивна система?

На тези и още много въпроси бяха намерени отговорите на второто издание на Форума за женско здраве, този път на тема “Храна и здраве”, който се проведе на 15 ноември в Интер Експо Център и продължи през целия ден. 

Събитието с водещ журналистката Диана Радева имаше за цел да даде възможност на жените да разберат директно от някои от водещите фигури в генетиката, ендокринологията, диететиката, дерматологията и други сфери на медицината и здравословния живот как начинът на хранене се отразява върху цялостното им състояние на всеки етап от живота им, кои храни може да са първопричина за определени състояния и как храната може да бъде лек за някои заболявания. 

Гледайте в репортажа интервю с Левена Лазарова, един от организаторите на събитието, а също с един от лекторите, проф. д-р Веселка Дулева, началник на отдел “Храни и хранене” в Националния център за обществено здраве и анализи (НЦОЗА) и главен координатор на Експертния съвет по медицинската специалност “Хранене и диететика” към Министерството на здравеопазването.