Г-н Боуен развива техниката  и заявява, че тя е просто дар от Бога

Разработена от покойния г-н Том Боуен в Джилонг, Австралия, техниката Боуен е уникална терапия, която продължава на революционизира здравеопазването в световен мащаб. Том Амброуз Боуен се е интересувал много от облекчаване на човешките страдания и забелязал, че определени движения върху тялото имат положителен ефект. Чрез поредица от движения и паузи, неговите пациенти са можели да събудят собствената си способност да се възстановяват.

В неговата клиника в Джилонг, Австралия, Г-н Боуен е можел да осъществи около 13 000 лечебни процедури годишно.

За повече от петдесет години, той е излекувал успешно хиляди хора, страдащи от широк спектър от заболяваня.

С помощта на неговите секретари, Рене Хорууд и по-късно Ози и Илейн Ренч, документацията и евентуалното преподаване на техниката Боуен по целия свят стават възможни. Една заветна мечта на самия Том Боуен и обещание, изпълнено от Ози Ренч.

До момента има над 30 000 терапевта в света в това число и България.

СЪЩНОСТ НА БОУЕН ТЕРАПИЯТА

Боуен техниката се основава на способността на тялото да се самолекува чрез едновременното въздействие върху всичките му функции. Тази техника, представлява серия от движения, чрез които терапевтът изпраща „послание“ към нервната система. От своя страна, нервната система реагира на тези сигнали, като това се случва във времето (пауза от няколко минути) между две серии.

Целта на тази техника е тялото да премине от напрегнато към отпуснато състояние, като по този начин се задействат оздравителните функции на организма и се повлиява върху наранявания или травми, на които тялото е било подложено.

Едно от най-големите преимущества на Боуен техниката е, че няма противопоказания и не съществува  най-малък шанс на тялото да бъде причинена някаква травма или увреждане в следствие от терапията. Практикуващият техниката всъщност помага на тялото по естествен и много деликатен начин да се възстанови и да се стимулира имунната система.

Повече за Боуен техника може да прочетете тук: http://bowenbg.bg/