Водещата на “Семейно време с мама Йоко” Йоана Паспаланова посети Александровска болница, за да се впише в Българския регистър за донори на стволови клетки

 

Българският регистър за донори на костен мозък и периферни стволови клетки е член на Световния регистър (WMDA), в който са регистрирани повече от 39 милиона души от 55 страни. Регистърът се нуждае непрекъснато от нови попълнения и актуализация. По-големият брой донори в регистъра увеличава възможностите за лечение на стотици пациенти от България и света с хематологични и други заболявания, за които трансплантацията е единственият шанс за живот.

 

Вижте какво сподели водещата на “Семейно време” и хип-хоп изпълнителна Йоана Паспаланова – Йоко в личния си профил във Фейсбук:

“Вписах се в регистъра за донорство на стволови клетки!Това означава, че ако някъде в България или в ЕС има човек, който се нуждае от моите стволови клетки и сме съвместими, то аз ще стана негов донор, а той ще получи шанс за живот. Да живееш! Хм. Звучи лесно и сякаш ни е даденост, но не всички имаме късмета да бъдем здрави. Има хора с тежки заболявания, които заболявания се лекуват само и единствено чрез донорство на стволови клетки. И всички ние би трябвало да сме социално отговорни към тази част от обществото като се впишем в регистъра на Александровска болница. Тези хора са нечии майки, бащи, братя и сестри, деца. А колко му е да дариш…живот, когато го имаш?
Бъдете добри! Правете добро!”

Гледайте цялото предаване, посветено на донорството: