Sporthub предизвиква любителите на спорта и ги потапя в играта по нов начин

В Sporthub всички, които имат отношение към спорта, ще могат да си намерят партньори за игра, да си изберат треньори, както и да участват в любителски състезания и тематични дискусии.
А за да е интригата още по-вълнуваща, платформата предлага ранглиста на участниците и точкуване на играчите на различни нива. Така те ще могат да следят своите точки и да усещат своя напредък.
Освен това феновете на спорта ще могат и да се предизвикват за различни спортове. Платформата предлага истинско разнообразие от спортове.
Първите спортове, които са застъпени в Sporthub, са ракетните – тенис, бадминтон, скуош. Предстои включването на волейбол, стрийт баскетбол, тенис на маса, джаги, билярд, снукър, дартс, боулинг.
Амбицията на компанията „Digitex“, която разработва платформата, е Sporthub да излезе извън пределите на България и скоро да е достъпна за любителите на спорта в Австрия и Германия. Разширяването на платформата е основната цел на нейните създатели, така че участниците да могат да обединяват игрите от различни точки по света.
„Целта е тези преживявания в залата да ги пренесем и в дигиталния свят” – разказва Бистра Манева, многократен републикански и европейски шампион по бадминтон и скуош – “Винаги, когато има интрига, например изкачване в ранглистата, хъсът за игра е много по-голям. Или пък обратното, когато практикуваш индивидуален спорт, понякога трудно си намираш партньор. Платформата ще е и за тези играчи. Засега започваме с аматьорите. Но това не означава, че и професионалистите не могат участват. А те в повечето случаи го правят за забавление.“ Аматьорите и професионалистите само сега ще могат да играят в синхрон, така че вълнението ескалира до максимално ниво.
Sporthub ще предлага също история на мачовете, статистика на двубоите, ще има още информация за спортните бази, новини и спортен магазин.
“Ние изповядваме социалната кауза, която да обедини всички играчи на едно място. Бихме желали да ви въведем в играта, с любов към спорта и развитието на физическата култура. Ние държим на идеята, че спортът и здравето вървят ръка за ръка, затова създадохме спортната платформа Sporthub, за да е възможно участието на всеки любител на спорта, независимо дали е аматьор или професионалист. Искаме да ви предложим уникален по рода си продукт, който да ви вдъхнови и въведе в магията на спорта.”

Официалният старт на платформата ще бъде даден на 12 май. Научете повече за платформата на www.sporthub.bg.