Шри Шри Рави Шанкар основава “Изкуството да живееш“ като международна образователна и хуманитарна организация с нестопанска цел. Неговите програми за образование и самостоятелно развитие предлагат мощни инструменти за премахване на стреса и за укрепване на чувството за благополучие.

Обръщайки се не само към специфично население, тези практики се оказват ефективни в световен мащаб и на всички нива на обществото. В момента курсовете на „Изкуството да живееш“ се преподават в над 150 държави. През 1997 г. Шри Шри съосновава Международната асоциация за човешки ценности (IAHV) и в сътрудничество с „Изкуството да живееш“ координира проекти за устойчиво развитие, подхранва човешките ценности и инициира разрешаване на конфликти.

На 29 юли в киноцентър Бояна, духовният учител Шри Шри Рави Шанкар, сподели своите възгледи за живота пред българските си последователи. 

За любовта, щастието, отношението между хората и за необходимостта да се доверяваме на „шестото си чувство“. Вдъхновяващите му думи, стигат до сърцата на тези, които вярват в „Изкуството да живееш“.

Code Health TV представя репортаж от гостуването на Шри Шри Рави Шанкар