Състоя се среща с министър-председателя Кирил Петков за осигуряването на сензори за постоянен мониторинг на кръвната захар на всички деца с диабет тип 1 у нас. 

На срещата присъстваха министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, управителят на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев, председателят на сдружение „Култура без граници“ Росица Пандова, и експерти.

Те решиха да се предприемат  действия, с които да се гарантира достъпът на малките пациенти с диабет тип 1 до сензори. По инициатива на здравната каса в кратки срокове ще се проведе среща с научните дружества по ендокринология и Българския лекарски съюз с цел постигане на консенсус по въпросите за осигуряването на глюкозните сензори. 

По данни на здравната каса около 4000 са децата у нас, диагностицирани с диабет тип 1, а до момента само 332 деца са заявили и получили платените от НЗОК сензори.

Председателят на сдружение „Култура без граници“ Росица Пандова бе гост на предаването Healthy Morning с Десислава Бошнакова –