Живеем във време на пандемия, в което страхът за нашето здраве и това на близките ни е в основата на ежедневието ни.

В момента живеем в нова вълна на ковид, а броят на заболелите се увеличава с всеки изминал ден. Появиха се ваксини и лекарства, които да предотвратят заболяването, но все още проблемът стои.

Австралийската биотехнологична компания Vaxxas е създала протеинова ваксина срещу ковид. Главният изпълнителен директор на компанията заяви, че ваксиналният пластир е “доказал високата си ефективност” и има способност да се противопоставя на всички основни щамове на SARS-Co V-2.

“Доказахме способността на ваксината, доставена с пластира, да неутрализира всички известни варианти на коронавируса, които причиняват ковид”, допълни той.

Учени от университета в Куинсланд, потвърдиха проучванията на австралийските си колеги, като допълниха че лекарството инжектирано с пластира, “генерира широк имунен отговор, който позволява да неутрализира всеки щам на коронавирус.” “Тествахме ефекта върху първия щам от Ухан, а после проверихме реакцията върху алфа, бета, гама, делта, каппа, ламбда и омикрон. Във всички проби регистрирахме способността на ваксиналния пластир да неутрализира вируса.” уточни Дейвид Мюлер.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *