AIA.BG ни предлагат един интересен материал за любопитните 9 неща, които се случват с тялото ни, ако започнем да ядем по 2 яйца на ден:

Полезните свойства на пилешките яйца са многократно подлагани на съмнение. Хората наклеветиха този продукт, който сега е доказано уникален по своя състав по различни начини. Събрахме резултатите от скорошни проучвания за ползите от яйцата за човешкото тяло. Оказа се, че 2-3 яйца е оптималната дневна доза.

Мозъкът ви е под защита на холин

Фосфолипидите, които осигуряват нормална комуникация на мозъчните клетки, се състоят от холин. Клинично е доказано, че именно този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Ако ядете 2 яйца на ден, тялото ви получава достатъчно от това хранително вещество. Недостигът на холин води до намаляване на паметта.

Зрението се запазва благодарение на лутеин

Ново изследване показа, че пилешките яйца са богати на лутеин. Това вещество е отговорно за ясното и остро зрение. С неговия дефицит се натрупват деструктивни промени в очните тъкани и зрението необратимо се влошава.

Витамин D помага за усвояването на калция

Ако предложите на човек да избере да пие лъжица рибено масло или да яде варено яйце, явното мнозинство ще предпочете последното. Особено ако установят, че съдържанието на витамин D е еднакво и в двата случая. Освен това учените намериха начин да увеличат количеството на витамин D в яйцата чрез хранене на пилета със специални добавки. Витамин D помага на калция по-добре да усвоява и укрепва костите и зъбите ви.

Витамин В комплекс предпазва кожата, косата и черния дроб

Биотинът, витамин В12 и смилаемите подхранващи протеини допринасят за укрепването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в пилешките яйца, насърчават елиминирането на токсините от черния дроб.

 

Продължението ТУК.