Спортен празник под наслов „Сандански обича спорта“, посветен на 1 юни – Ден на детето се проведе в парка „Свети Врач“, гр. Сандански. Съпътстващо събитие беше представянето на националния проект на фондация “С любов към теб” – “С любов към спорта”.

След Варна, Пазарджик и Силистра, Градът на слънцето е следващият домакин на инициативата. Идеята на съвместния проект с Община Сандански, е да се представят достъпните места за спорт в съчетание със забележителностите, които са направени от известния фотограф в града – Янко Кръндаров.

Спортният празник беше открит от кмета на града г-н Атанас Стоянов и Роксана Кирилова, основател на фондация “С любов към теб”.
“Примера, който даваме на децата ни, които са нашето бъдеще, е най-важен. За спорта няма възраст. За спорта няма оправдание. За спорта няма различия. За спорта има само желание, което изгражда здравословни навици и правилно отношение към нас самите и околните”, сподели Мисис България Роксана Кирилова.

Гости на празника бяха и “Слънчевите спортисти на България”, които получиха финансова подкрепа от Община Сандански за предстоящото “Световно първенство за атлети със Синдром на Даун”. Фондация с “Любов към теб” провежда кампания “За слънчевите спортисти на България” за набиране на необходимата сума за цялата състезателна календарна година на атлетите към FAPA Bulgaria- “Федерация адаптирана физическа активност България /ФАФА/“.

Подкрепете отбора, като дарите тук  
 
*Кампанията „Слънчевите спортисти на България“ на Фондация „С Любов към теб“ и единствената здравна телевизия, Code Health TV, е провокирана от  министъра на младежта и спорта в последния служебен кабинет, Андрей Кузманов, който прие „за своя лична кауза“, да подкрепи медалистите от Световните игри на хора със Синдром на Даун. Благодарим на всички хора и големи медии, които се включват в нашата инициатива и подкрепят надеждата за по-добро бъдеще и спортни успехи на тези деца. Доброто е заразно и нека всички застанем зад „Слънчевите спортисти на България“.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *