Зависимостите могат да бъдат определени като нещо “застрашаващо, подмолно и унищожително”. Кои са най-често срещаните зависимости сред подрастващите изащо родителите са невежи по темите на младите, научаваме от д-р Александър Канчелов, специалист по терапия на зависимости.

Във втората част на новия епизод посветен на зависимостите, ви срещаме с вдъхновяващия и неуморен ултрамаратонец Краси Георгиев. За срещата му с наркотиците, за силата на духа, волята за промяна и за това, как да разговаряме и мотивираме подрастващите, Краси споделя в студиото на “Семейно време с мама Йоко” по единствената здравна телевизия, Code Health TV.

 

В новия епизод на рубриката “От Аз до Ние” с Габи продължаваме с третата част от поредицата “Психосексуално развитие на човека”, в която говорим за характерните игри и подражанието в предпубертетния период от 7 до 12-годишна възраст и появата на симпатии между момчетата и момичетата.

 

*Рубриката „От Аз до Ние с Габи“ се фокусира върху психичното здраве и сексуалното образование на децата и родителите.

*Габи Петрова е д-р по психология, психолог, консултант по сексуални отношения, експерт по полово възпитание, сексолог-психолог и университетски лектор по психология на сексуалността към Медицински университет – Пловдив.