Красотата е във виното! Ако Клеопатра се е къпала в мляко, то тракийските принцеси със сигурност са залагали на ваните с червено вино

Червеното вино има почти магични свойства, доказани както във времето, така и с редица изследвания и лабораторни тестове. То има подмладяващ ефект, антиоксидант е, бори раковите клетки, проблемите със стомаха, подобрява еластичността на кожата и какво ли още не. В древността червеното вино е било директната връзка с боговете, в основата на редица обреди и традиции е и в християнската религия. И макар някои от най-старите данни за производство на червено вино да са открити именно по българските земи, червеното вино завладява света. Както на кулинарията, така и на красотата.

За никого не е тайна, че съществуват приказни разкрасителни процедури с екстракт от червено грозде, люспи и семки и дори с червено вино. Те релаксират сетивата и физиката, успокояват кожата и я подмладяват, изглаждат бръчките и тонизират.

Не си представяйте обаче, че изливате стотина бутилки от любимото си вино в огромна вана. Не. Спа центровете, които предлагат тази услуга у нас и по света, не разхищават божествената напитка. Ако решите да се възползвате от подобна процедура, ще се излегнете в гореща вана с вода, в която професионалист ще излее около литър чист екстракт от червено вино. Водата ще придобие рубинен отенък, ще замирише на лозя, а за пълна хармония ще ви почерпят с чаша ароматен чай или чаша червено вино, за да релаксирате съвършено.

След подобна процедура кожата ви ще е видимо подхранена, мека и гладка, ще сте преборили поне малка част от целулита си и със сигурност ще се върнете за още.