Вече почти година, сме “принудени” да живеем в едно непознато за нас време, в основата на което стои страхът за нашето здраве. Страхът! Колкото и странно да прозвучи, той е най-силният двигател в нашия живот. Когато се страхуваме се мобилизираме, “събира ме се” и сме готови да се защитим. Както е казал Наполеон: “Никога не притискай врага си до стената, не му оставяш никакъв изход, освен да се отбранява!” Така и ние, хората, водени от инстинкта си за самосъхранение започнахме да се борим срещу един враг, който не познаваме. Незнанието е това, което ни кара да отричаме. 

Но колко, всъщност, знаем?! Познаваме ли себе си, познава ме ли живота? Как да общуваме в това забързано ежедневие? Забравихме ли да живеем? Работата – наказание или удоволствие? Носим ли връзката с родителите си? Това са въпроси, на които често не намираме отговор и напълно естествено пренебрегваме, защото не се чувстваме удобно.

Да се научим да познаваме себе си и хората около нас е станало почти   “ кауза пердута ”. В стремежа си да поддържаме определен социален и материален статус, за да сме част от бързо развиващия се свят, забравихме да сме човеци и спряхме да се обичаме. За да се “ завърнем ” отново към себе си, ще ни помогне Магдалена Ангелова, клиничен психолог, в рубриката “Психолог у дома”, по единствената здравна телевизия у нас, Code Health TV – четвъртък от 9:00 и събота от 12:00 часа. 

Гледайте Code Health TV онлайн на www.codehealth.bg или търсете при вашия кабелен оператор.
Може да ни намерите в мрежата на НЕТ 1, Булсатком IPTV, Кабелсат Запад, Нево ТВ, Норт Вест, Силистра ТВ
Генерален дистрибутор Virgin Group.

Магдалена Ангелова е квалифициран клиничен психолог, който комбинира в своята работа класическата психология със знанието на източните методи и практики. За нея е ценно духовното и психично пробуждане, за да активира духовната мъдрост и личностно израстване. Тя е водещ и лектор на семинари за преодоляване на личните кризи, любовта към себе си и реализиране на личния потенциал. Магдалена Ангелова има Бакалавърска степен по Психология от СУ ” Св.Климент Охридски ”,

Магистратура по “ Клинична психология и психоаналитична перспектива ” от Нов български университет, обучение за НЛП мастър практик, обучение по “ Семейно-фамилни констелации ” и още много специализации и курсове.